Slide background
Slide background
Slide background

Az ÁZSIASPECIALISTA Vietnam utazási szakértője. Városnézéseket, nyaralásokat, fakultatív programokat, egyedileg testreszabható egyéni utazásokat és kiscsoportos körutazásokat szervezünk az egzotikus Vietnamba. Repülőjegy és biztosítás is megvásárolható irodánkban. Szeretnéd a nyaralásra szánt kevés idődet a lehető legjobb helyen tölteni? Kérd tapasztalt utazásszervezőink segítségét nyaralásod tökéletes megszervezéséhez és mi ingyenes utazási konzultáció biztosítunk Neked!

  • Miért utazzak Vietnamba?
  • Mikor utazzak Vietnamba?
  • Hogyan jutok el Vietnamba?
  • Mennyi pénzt vigyek?
  • Mire készüljek az utazás előtt?
  • Egyéb információk Vietnamról
Az Indokínai-félsziget keleti partja mentén elterülő varázslatos Vietnam, lehetőséget nyújt arra, hogy egy tradicionális bájú és szépségű, rendkívül változatos országgal találkozz: zöldellő rizsföldek, kékellő óceán, ködös hegységek várnak Indokína ékkövén. A Ha Long-öbölben szürreális mészkőalakzatoktól pettyezett azúrkék öbölben hagyományos vietnami hajón megszállva tölthetsz el pár napot. Hué-ban ősi birodalmak és sírok romjai közt sétálgathatsz. Hanoi-ban egy 1000 éves óvárosban kávézhatsz, Hoi An-ban pedig varázslatos kis utcácskákon keresztül biciklizhetsz el a hófehér tengerpartra. A háborús emlékhelyek, az őserdő mélyén megbúvó szentélyek, és a nyüzsgő városok mind feledhetetlen élményeket szereznek majd számodra. Vietnam óriási, és minden egyes szögletében egy újabb élmény vár rád.
Vietnam a hosszú észak-déli kiterjedése miatt földrajzilag és éghajlatilag is három különböző részre osztható, ezért nehéz megmondani, hogy melyik a legalkalmasabb az ország meglátogatására. Északon és délen novembertől áprilisig esik a legkevesebb csapadék, míg
az ország középső részén májustól októberig a legideálisabb az idő.
Az Indokínai-félsziget keleti partja mentén, a Dél-kínai-tenger ölelésében elterülő varázslatos Vietnam, légi úton könnyedén megközelíthető, hiszen Budapestről egy átszállással több légitársaság is repül ide. A teljes utazási idő átszállásoktól függően általában 14-16 óra. Az egész Ázsiát sűrűn behálózó regionális légitársaságoknak köszönhetően Vietnam remekül kombinálható bármely ázsiai úti céllal, például Thaifölddel, Laosszal, Kambodzsával, Malajziával, Szingapúrral. A repülőjegyeket érdemes több hónappal az utazás előtt lefoglalnod, mivel a járatok gyakran telítettek, és a kedvezőbb árú helyek hamar elfogynak.
Vietnam pénzneme a vietnami dong (VND). Nemzetközi hitelkártyák több helyen elfogadottak, bankautomatát szinte minden településen találunk, de a legelterjedtebb fizetőeszköz mégis a készpénz. A helyi fizetőeszköz ki- és bevitele tilos, ezért célszerű készpénzünket az utazást megelőzően amerikai dollárra vagy euróra, majd a Vietnámba érkezésünk után dongra váltani. A sérült és régi bankjegyek beváltása rendkívül nehéz. Legyen szó élelmiszerről vagy ruházati cikkről, a vietnami árak a magyarországi alatt mozognak. Egy 1,5 literes palackos víz, vagy egy dobozos üdítő ára nagyjából 10.000 dong, egy helyi sört pedig 20-25.000 dongért vásárolhatunk meg. A jobb éttermek árai 100.000 és 300.000 dong közt mozognak, az olcsóbb éttermekben pedig már 70-80.000 dongért is rendelhetünk. Ha pedig szívesen válogatsz az utcai árusok kínálatából, még ennél is olcsóbban tudsz étkezni. Természetesen a tengerpart közvetlen közelében sokszor magasabbak árak. Javasoljuk, hogy 300 dollárnak megfelelő vésztartalék készpénzben mindig legyen nálad, minden eshetőségre felkészülve. Tájékoztató jellegű árfolyam: 100 VND = 1 HUF.
Fontos, hogy az útleveled a visszautazás időpontjától számolva még legalább hat hónapig érvényes legyen. Turista célú beutazások esetében a magyar állampolgárok számára vízum szükséges, amelyet Vietnam budapesti nagykövetségén lehet beszerezni. A vízum körülbelül egy hét alatt készül el. A Vietnamba utazóknak nincs kötelezően előírt védőoltás, mégis ajánljuk a nagyobb utazások előtt szokásos, általános védőoltások beszerzését, mint a Hepatitis A-B és Tetanusz. A megfelelő védettség kialakulása miatt ezeket célszerű minél előbb (indulás előtt maximum két héttel) megszerezni. Ezen kívül a következő gyógyszerek beszerzését ajánljuk: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasfogó, hashajtó, megfázás- és torokfájás elleni szer, kalcium pezsgőtabletta és sebfertőtlenítő szer. Az ételek legtöbbjéből nyugodtan fogyaszthatsz, használd józan ítélőképességed egy vendéglátóegység higiéniai szintjének megítélésekor. Vietnamban nyugodtan ehetsz utcai árusoknál is, csupán arra vigyázz, hogy ne terheld túl hirtelen a gyomrodat az egzotikus alapanyagokkal. Minden esetben palackozott ivóvíz fogyasztását javasoljuk. Öltözködési szempontból nincs szigorú megkötés, az Európában megszokott nyári ruházat, mint a rövidnadrág és a rövid ujjú póló teljesen elfogadott. A vallási emlékek felkeresésénél viszont a hosszú nadrág vagy szoknya, és a hasat, vállat takaró felső rész szükséges. A nyári időszakban magas hőmérséklet miatt a könnyű pamutanyagból készült ruhákat vigyünk magunkkal. A magasabban fekvő helyekre érdemes meleg ruhát és kényelmes cipőt is vinni. Még felhős időben is használjunk magas faktorszámú naptejet leégés ellen.
Az időeltolódás Magyarországhoz képest téli időszámítás szerint +6, míg nyáron +5 óra. Az ország hivatalos nyelve a vietnami, de az angolt is széles körben beszélik. Vietnám lakosságának 70%-a, a buddhista, konfuciánus és taoista tanítások összeolvadásából született, ún. tam giao, vagyis hármas vallás követője. Meglepően magas, kb. 8-10% közötti a római katolikusok részaránya is. Akik hagyományos filmes gépekkel fotózóknak, azoknak még az utazás előtt érdemes beszerezni filmtekercseiket. Fényképezésnél ajánlott körültekintően eljárni, mivel bizonyos létesítmények fényképezése tilos. A videokamerákat a beutazásnál vámnyilatkozatban kell fel tüntetni. Az országban a helyi ételek mellett számos nemzetközi konyha ételeit is megtaláljuk. A vietnámi konyha változatos és laktató. Leginkább az különbözteti meg a kínai konyhától, hogy a fogásokat nem öntik le szószokkal, hanem a közös tálból evőpálcikákkal kiemelt falatkákat magunknak kell belemártani a külön tálkákban kapott öntetekbe. A vietnami konyhának két fő ága van: az észak-vietnámi gasztronómia fő fogásai egytálételek, rizskásák és édes, savanyú levesek. A dél-vietnami csípős és erősen fűszeres, amit kókusztejjel tompítanak. Vietnám változatos klímájának köszönhetően rengeteg különböző zöldség és gyümölcs megterem, s így a tradicionális konyha is a hozzávalók széles skálájából válogat. A buddhizmus hatására a vegetáriánus étkezés is hagyományos, s a francia gyarmatosítók hagyatékaként elterjedt a bagett fogyasztása is. Palackozott ivóvíz fogyasztását javasoljuk, amely bárhol beszerezhető. A konnektorokhoz átalakító nem szükséges és a hálózati feszültség is megegyezik az itthonival.

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress