Cameron-felföld
Kuala LumpurMelakaCameron felföldBatu BarlangokLangkawiLangkawi

Kuala Lumpur, Cameron-felföld, Langkawi utazás (11 nap)

Útvonal: Kuala Lumpur – Cameron-Felföld – Langkawi – Kuala Lumpur
Időpont: 2017. április 1. – 2018. március 31. között tetszőlegesen
Utazás: Budapestről vagy Bécsből menetrend szerinti járattal, átszállással (egyénileg)
Időtartam: 11 nap / 8 éj
Részvételi díj: 275.000 Ft/fő-től

jelentkezem_gomb2

Áttekintés

Malajzia a magyar turisták körében kevésbé ismert úti cél, viszont ha egyszer rászánja magát az ember, hogy ebbe a csodás országba utazzon, akkor soha nem fogja megbánni! Az ország igen gazdag kultúrával, lenyűgöző természeti képződményekkel, buja dzsungellel, zöldellő tea földekkel és végeláthatatlan homokos tengerpartokkal rendelkezik.
Tizenkét napos programunk keretén belül megismerkedünk a modern fővárossal, Kuala Lumpural, ellátogatunk az 1500 m magasan fekvő tea ültetvényekre, majd a program végén a fehér homokos tengerparton pihenjük ki az út fáradalmait.


Program

1. nap: Utazás egyénileg Budapestről vagy Bécsből.

2. nap: Érkezés a repülőtérre, majd transzfer a szállodába. A nap hátralevő részében szabadprogram. Étkezés egyénileg.

3. nap: Reggelit követően félnapos angol nyelvű buszos városnézésen veszünk részt Kuala Lumpurban. Edéd és vacsora egyénileg.

4. nap: Indulás Kuala Lumpurból korán reggel, majd a Batu-barlangok meglátogatása. Az indiai kisebbség százezerszámra zarándokol Thaipusam ünnepekor a barlangokhoz. Muruguan istenség majdnem 43 méter magas, aranyszín szobra őrzi a színpompás faragványokkal és majmocskákkal teli hatalmas barlangok bejáratához vezető hosszú lépcsősort. A barlangok bejárása után folytatjuk utunkat Cameron-felföld felé, amely 1542 méteren található, kiváló klímát kínálva a teatermesztéshez. Érkezés után elfoglaljuk szállodai szobánkat, majd a nap hátralevő részében szabadprogram a gyönyörű felföldi környezetben.

5. nap: Reggeli után megkezdjük a ködös felföld megismerését. Meglátogatjuk Malajzia legmagasabban fekvő teaültetvényét, és az itt található különleges teaházban a zöldellő cserjék végeláthatatlan soraiban gyönyörködve fogyaszthatunk el egy csésze helyi specialitást. Ugyanitt egy majdnem száz éves manufaktúrában a levegőt betöltő frissen tört tea illatát élvezve ismerhetjük meg, hogyan dolgozzák fel a begyűjtött leveleket. A felföld zöldség- és eperfarmjain betekintést nyerünk az itt élők kultúrájába és falatozhatunk az ízletes gyümölcsökből. Ellátogatunk a helyi piacra, ahol a térség összes gyönyörű zöldség és gyümölcs termékét megtekinthetjük. Ezután a pillangókkal teli Lepke Farm meglátogatása következik. A nap hátralevő részében szabadprogram.

6. nap: A bőséges reggelinket követően visszatérünk Kuala Lumpurba, transzfer a repülőtérre és utazás Langkawira. Irány a tenger és Langkawi gyönyörű szigete “Kedah ékköve”! Ki ne szeretne ellátogatni egy szigetre, amelyik 2008 óta hivatalosan is a fenti dicső nevet viseli? Langkawi maga a trópusi paradicsom, Kedah zöldellő tartományának képeslapokra kívánkozó koronaékszere. A 99 tagú szigetcsoport igazán rászolgál a névre, az UNESCO már 2007-ben geo parkká nyilvánította, ezzel is elismerve természeti szépségeit. Az Andaman-tengerben elhelyezkedő rengeteg apró szigetecske közül kiemelkedik a buja őserdőkkel borított, majdnem 500 négyzetkilométeres Langkawi-sziget. Szállás Langkawin.

7-9. nap: Reggeli a szállodában, majd szabadprogram. Langkawi változatos növény- és állatvilágával, kristálytiszta öbleivel, hófehér strandjaival tökéletes hely egy programokkal teli aktív nyaraláshoz, vagy pár nap pihentető, trópusi semmittevéshez. Akik az előbbit választják az alábbi lehetőségek közül szemezgethetnek: érdekes történelmi kirándulás, kalandos mangrove erdőben hajókázás, romantikus szigetkerülő vitorlástúra, egy fantasztikus tengeri akvárium meglátogatása, a Sungai Kim Nemzeti Park és a Pulau Payar tengeri parkok bejárása, valamint – de nem utolsósorban – a Mat Chincang hegy tetejéről történő panoráma megcsodálása, ahova a világ egyik legmeredekebb 10 kilométeres drótkötélpályájának segítségével juthatunk fel. Szállás Langkawin.

10. nap: Reggeli a szállodában, majd feltöltődve pakoljuk össze csomagunkat, hogy ismét repülőre szálljunk, és Kuala Lumpuron keresztül hazarepüljünk, és azonnal fényképes élménybeszámolót tartsunk itthon maradt barátainknak.

11. nap: Érkezés Budapestre vagy Bécsbe.

Szállás

Kuala Lumpur –  Alpha Genesis 3*
Cameron-Felföld – Strawberry Resort 4*
Langkawi – Berjaya Resort 4*

A szállodák változtatásának jogát fenntartjuk!

Részvételi díj:

275.000 Ft/fő-től
Főszezoni felár február 16-24. között: 25.000 Ft / fő 

A részvételi díj tartalmazza:
● Belső repülőjegyeket regionális légitársasággal
● Szállodai elhelyezést 2 ágyas standard szobákban
● Reggelit
● A leírásban szereplő programokat, angol nyelvű idegenvezetéssel
● A retúr transzfereket (busszal)

Nem tartalmazza:
● Budapest/Bécs – Kuala Lumpur – Budapest/Bécs repülőjegyet és illetéket
● Fakultatív sztornó valamint baleset-, betegség- és poggyászbiztosítást
● Az Ázsiaspecialista által ajánlott fakultatív programokat
● Kötelező karácsonyi és szilveszteri felárakat
● Személyes kiadásokat

Részvételi feltételek

Az árak min. 2 fő esetén érvényesek
A program ára tájékoztató jellegű, a végső ár az utazás pontos dátuma, a kiválasztott szállás kategóriája és szabad helyek függvényében változhat.
A napi kirándulások jó fizikai erőnlétet igényelnek.
A programváltozás jogát fenntartjuk!


Oszd meg, ha tetszik!

pinterest google bookmark