India1
India5India4India3India2

India Aranyháromszög körutazás (2019. február 20-27.)

Útvonal: Delhi – Mathura – Yamuna folyó – Agra – Taj Mahal – Fathepur Sikri – Jaipur – Delhi
Időtartam: 8 nap / 6 éj
Részvételi díj: 318.000 Ft /fő-től
Időpont: 2019. február 20 – 27.

jelentkezem_gomb2


Áttekintés

Járja be a  mesés aranyháromszöget, Krisna isten szülőhelye, Mathura-t és a Szent Yamuna folyó vidékét.


Program

Időpont: 2019. február 20 – 27.

1. nap: Budapest …

Elrepülés Budapestről egy átszállással Delhibe. Étkezés és éjszakázás a repülőn.

2. nap: … Delhi – Mathura – Yamuna folyó – Agra

Érkezés a reggeli órákban. Reggeli, ahol alkalom nyílik a téli ruhákat lecserélni, majd utazás a hinduk egyik jelentős zarándokhelyére, Mathurába, Krisna isten szülőhelyére. Ott riksába szállunk, így érjük el a Szent Yamuna folyót, ahol csónakból gyönyörködhetünk az áldozati szertartásokban. Folytatjuk utunkat, Sikandránál vetünk egy pillantást az Agrát naggyá tevő Nagy Akbar mauzóleumára. Délután érkezés Agrába, elfoglaljuk a szállodai szobánkat. Vacsora, szállás Agrában.

3. nap: Agra – Taj Mahal

Reggel a szerelem emlékműveként elhíresült TajMahalnak (UNESCO Világörökség) szenteljük az időt. Sah Jahan építtette feleségének, Mumtaz Mahalnak, állhatatos szerelme jeléül. A Taj Mahalt 22 éven át, 22.000 közép-ázsiai, európai és indiai munkás építette. „Ez a vörös homokkövön nyugvó óriási fehérmárvány tömeg a szó szoros értelmében ékszer.” Ezután bejárjuk a Világörökségnek számító Vörös Erődöt. Európában évszázadokba telt, amíg a zord középkori citadellákból kialakultak a kecses reneszánsz paloták. Agrában ez a fejlődési folyamat három generáció életében lezajlott. Az erőd egyik legmeglepőbb jellemzője a hirtelen átalakulás a katonai erő bizonyításából a tékozló szépségbe. Ellátogatunk a Taj előfutárának tekinthető, első teljes egészében fehér márványból épített Itimad-ud Daula síremlékéhez. Vacsora, szállás Agrában.

4. nap: Agra – Fathepur Sikri – Jaipur

Reggeli után utazás FathepurSikribe, a szellemvárosba, melyet 1569-ben Nagy Akbar építtetett és 14 éven át a mogul birodalom fővárosa volt. „Amikor az Erzsébet korabeli angolok 1583-ban Fathepur Sikribe mentek, hogy találkozzanak a nagy császárral, Akbarral, elámultak: egy Londonnál mind lélekszámban, mind nagyságát tekintve jelentősebb várost találtak. Rubintok, gyémántok, drága selymek özöne tárult szemük elé. Ma Fathepur Sikri elhagyottan, magányosan mereng a régmúlt dicsőségén.” Továbbutazás Jaipurba. Vacsora, szállás Jaipurban.

5. nap: Jaipur

Reggeli után kirándulunk az Amber palotához. A kirándulás külön érdekessége, hogy a magasan a tó felett emelkedő építményt, melynek kupolái és tornyai Andersen meséit idézik, lehetőség szerint elefántokon közelítjük meg. Az Amber palota a mai napig hirdeti Rajastan XVII. századi uralkodóinak nagyságát. Délután elbámészkodunk az 1727-ben alapított, a vendégbarátságot jelképező rózsaszínben pompázó Jaipur városában. Megnézzük a rajastani maharadzsa által ma is lakott városi palota múzeumait, felkeressük a híres Jai Singh maharadzsa XVIII. században épített különös obszervatóriumát, a Jantar Mantart majd fotószünet a Szelek Palotájánál, a Hawa Mahalnál. Vacsora, szállás Jaipurban. 

6. nap: Jaipur – Delhi

Reggeli, majd transzfer Delhibe. Érkezést követően pihenés, szabadidő. Vacsora, szállás Delhiben.

7. nap: Delhi …

Reggeli után ismerkedés India fővárosával. Megnézzük a Hindusztán hetedik csodájának mondott, a világ örökségeként számon tartott egykori minaretet, a Qutab Minart és a mellette még az V. századból megmaradt, nem rozsdásodó vasoszlopot. Felkeressük a brit gyarmati korban épült ÚjDelhit, ahol szemügyre vehetjük az India kaput, mely az I. Világháborúban elesett indiai katonáknak állít emléket. Megcsodáljuk a Lótusz-templomot. Megtekintjük az egykori alkirály palotáját, ami ma az elnöki rezidencia, aParlament és a Titkárság épületeit, a hivatali negyedet. Megnézzük IndiraGhandi egykori lakóházát. Aztán visszautazunk pár száz évet az időben Ó-Delhibe, mely „az igéző és változatlan Kelet dicsősége és csalárdsága, nagysága és szennye”. Bejárjuk a Yamuna folyó partján épült Vörös Erőd melletti óváros sikátorait, a bazárt és felkeressük a Jama Masjidot, India legnagyobb mecsetét. Végezetül megnézzük a Mahatma Gandhi emlékművet (Raj Ghat) és ismerkedünk a modern vallásos indiai építészetet képviselő Laksmi Narajan (Birla) szentéllyel. Este vacsora. A repülőtéri indulásig lelhetőség van egy kis felfrissülésre, pihenésre (1 db kétágyas szoba 4 fő részére, felár ellenében kétágyas szoba kérhető). Késő éjjel transzfer a repülőtérre és hajnalban elrepülünk egy átszállással Budapestre. Étkezés és éjszakázás a repülőn.

8. nap: … Budapest

Érkezés Budapestre menetrendtől függően.

Az út által érintett UNESCO Világörökségek:

 • Taj Mahal
 • Agra Erőd
 • Fathepur Sikri
 • Jantar Mantar
 • Qutab Minar

A változtatás jogát fenntartjuk!

 


Szállás

 • elhelyezés: középkategóriájú (kb. 3*-os) szállodákban kétágyas fürdőszobás szobákban, büfé reggelikkel


Időpontok és árak

Időpont: 2019. február 20 – 27.
Időtartam: 8 nap / 6 éj
Részvételi díj: 318.000 Ft /fő-től

A részvételi díj tartalmazza:

 • Repülőjegy, repülőtéri illetékekkel és üzemanyag felárral
 • BBP biztosítás
 • közlekedés légkondicionált, komfortos, külön autóbusszal, csónakkal, riksával
 • elhelyezés: középkategóriájú (kb. 3*-os) szállodákban kétágyas fürdőszobás szobákban, büfé reggelikkel
 • magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető

A részvételi díj nem tartalmazza:

 • Vízum (23.000 Ft/fő)
 • Belépők és program szerinti étkezések (160 USD/fő (helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatóknak)
 • egyágyas felár: (Mentességről érdeklődjön irodánknál!) (59.000 Ft/fő)

Egyéb szolgáltatások díjai:

 • sztornó biztosítás a részvételi díjra, a repülőjegyekre és a reptéri illetékekre (4.450 Ft/fő)

A programváltozás jogát fenntartjuk!


Feltételek

 • Minimum létszám: 20 fő
 • 14-19 fő közötti felár: 14.500 Ft
 • Borravaló: ajánlott 5 USD/nap/fő
 • Kötelező védőoltás nincs. További tájékoztatást a Nemzetközi Oltóközpontban, illetve a www.utazaselott.hu  weboldalon talál.
 • Fontos: az útlevélnek a visszaérkezést követően 6 hónapig még érvényesnek kell lennie, és minimum 2 egymással szembeni üres oldalnak kell benne lennie!
 • Az utat kisebb létszámmal is tudjuk indítani, csak más áron és más szolgáltatással.
 • A valutaárfolyam változások az árakat módosíthatják.

A programváltozás jogát fenntartjuk!


Oszd meg, ha tetszik!

pinterest google bookmark