Gili-sziget
BaliBali nyaralásBali utazásBali nyaralásBali nyaralásBali

7 éj Bali + 5 éj Gili-szigetek nyaralás (repülőjegy nélkül)

Időpont: 2017. december 24. – 2018. június 30. között tetszőlegesen
Utazás: Budapestről vagy Bécsből menetrend szerinti járattal, átszállással (egyénileg)
Időtartam: 13 nap / 12 éj
Részvételi díj: 299.000 Ft/fő-től

jelentkezem_gomb2

Tölts egy felejthetetlen nyaralást Balin, az istenek szigetén. Bali nyüzsgése után a paradicsomi Gili-szigeteken elvonulva élvezheted a fehér homokos partokat.

Áttekintés

Bali a Kis Szunda-szigetcsoport legismertebb szigete. Mintegy 5500 négyzetkilométernyi területet jórészt vulkanikus hegyek borítják. A festői szépségű sziget ma már világszerte ismert, divatos nyaralóhely és Indonézia leglátogatottabb desztinációja. Lakóinak mindennapi életét a hindu vallás es a szigorú közösségi hagyományok szövik át. Mindennaposak a vallásos és egyéb jellegű ünnepi szertartások. Balit az „ezer templom” és az „Istenek szigetének” is nevezik. Mindenütt, az utak mentén, a tengerparton, a hegycsúcsokon, sőt meg a rizsföldeken is templomok, oltárok, áldozati tárgyak állnak. A művészet es a kultúra az itt élő emberek életének szerves részét alkotja. Bali nyüzsgése után a paradicsomi Gili-szigeteken elvonulva élvezheted a fehér homokos partokat.


Program

1. nap: Érkezés Balira. Transzfer a szállodába. Szállás Balin.

2-7. nap: Szabadprogram. Szállás Balin.

8. nap: Utazás Gilire. Szállást Gili-szigetén.

9-12. nap: Szabadprogram. Szállás a Gili-szigeten.

13. nap: Reggeli, utazás Balira, majd transzfer a repülőtérre.

Szállás

Szállás Balin:
Grand Mirage 5*
Grand Aston 4*

Szállás Gili-szigetén:
Ombak Sunset 4*
Vila Ombak 4*

A szállodák nevére kattintva további infót találsz az egyes hotelekről. A szállásokat többéves szakmai tapasztalat szerint választottuk és ajánljuk különböző árkategóriákban.

Kollégáink segítenek a választásban és felvilágosítanak az egyes szállodák előnyeiről és hátrányairól.

Nem találod a szállodát, amit kifejezetten keresel? Egyedül utazol?
Keresd munkatársainkat és elküldik Neked az árakat.

A szállodák változtatásának jogát fenntartjuk!

A csomagban szereplő kirándulások

Csodálatos Kintamani (egész napos program)
Bali híres táncművészetét bemutató Barong és Keris táncelőadással kezdődik programunk. A színpompás jelmezekbe öltözött táncosok bemutatják az oroszlánra hasonlító Barong, a jó szellemek vezetője és Rangda, a démonkirálynő ősi küzdelmét. Az előadást követően ellátogatnak Kemenuh faluba, hogy megtekintsük a tehetséges balinéz fafaragókat tradicionális műhelyeikben. Szemtanúi lehetünk, ahogyan egyetlen fadarabot csodás kis szoborrá változtatnak át. Utunkat Kintamani felé folytatjuk, hogy a lélegzetelállító Batur tó és a Batur hegy (1730m) látványában gyönyörködhessünk. Útközben vissza a szállodához megtekintjük Tirtha Empul történelmi jelentőségű templomát, mely a szent forrás mellett épült, ahová a sziget hindu lakosai megtisztulni zarándokolnak.

A titokzatos Kelet-Bali (egész napos program)
A programunk a Batu Bulan faluban indul, ahol betekintést nyerhetünk a batikfestés művészetébe. Utunkat Bali keleti partja felé folytatjuk, melynek látképét az Agung hegy 3142 méteres csúcsa határozza meg. Ez Bali legszentebb és legmagasabb vulkánja, mely 1963-ban tört ki utoljára. Az Agung-hegy lejtőjére épült Besakih „anyatemplomot” keressük fel, amely a balinéz hinduizmus legfontosabb szent helye. A valójában 22 templomból álló komplexum lenyűgöző látványt nyújt, és szakrális jelentősége még tovább nőtt, amikor a vulkán 1963-as kitörése idején a lecsorgó láva csupán méterekkel kerülte el az épületeket. A balinézek hite szerint ezzel az istenek demonstrálni akarták erejüket, de megkímélték a sziget hithű lakói által nekik emelt templomot. Ebéd lehetőség a Bukit Jambul dombjainál, ahol a zöldellő rizsteraszok látványában gyönyörködhetünk. Visszaúton Klungkungban az egykori királyi palota maradványait tekinthetjük meg, ahol a híres Igazság terme található, amely a Balinéz építészet egyik fontos emléke.

Oleh-Oleh (félnapos túra)
A túra során Bali híres kézműves településeire juthatunk el, ahol hagyományos indonéz tárgyakat vásárolhatunk: Batubulan-kőfaragás, Celuk-arany-és ezüstművesség, Ubud-festészet. A program végeztével egy hagyományos balinéz tánc műsort tekintünk meg, amely során férfi táncosok „varázsolnak el” misztikus előadásukkal.

Részvételi díj szállodák szerint:

 

Szálloda Időpont Részvételi díj / Fő
Grand Mirage 5* vagy Grand Aston 4* /
Ombak Sunset 4* vagy Villa Ombak 4*
2017. december 24. – 2018. június 30. 299.000 Ft

A részvételi díj tartalmazza:

● Repülőtéri transzfert Balin
● Hajóutat a Gili-szigetekre
● Balin két egész napos és egy félnapos, kirándulás magyar nyelvű idegenvezetéssel
● A szállodai elhelyezést 2 ágyas, standard szobákban reggelivel
● BÓNUSZ: 1 üveg bor vagy 90 perces masszázs

Nem tartalmazza:

● Nemzetközi repülőjegyet, repülőtéri adókat és illetékeket
● Fakultatív sztornó valamint baleset-, betegség- és poggyászbiztosítást
● Személyes kiadásokat
● Kilépési illetéket (200.000 IDR = kb. 18 USD)

Feltételek

Az ajánlat csak szabad helyek függvényében érvényes.
A regionális repülőjegy menetrendjéről munkatársunk a foglaláskor tájékoztat.


Oszd meg, ha tetszik!

pinterest google bookmark