Phuket, Thaiföld utazás
Phuket, Thaiföld utazásPhuketPhuketThailand_Phuket_Similan-Islands01Kuala Lumpur utazásKuala LumpurKambodzsa - Angkor utazásKambodzsa - Angkor utazás (2)Kambodzsa - Angkor utazás

2 éj Kuala Lumpur + 3 éj Angkor + 5 éj Phuket nyaralás (repülőjeggyel)

Útvonal: Budapest – Kuala Lumpur – Phuket – Kuala Lumpur – Budapest
Időpont: 2018. április 11. – szeptember 30. között tetszőlegesen
Időtartam: 13 nap / 10 éj
Részvételi díj: 335.000 Ft/fő-től

jelentkezem_gomb2

Hagyd magad mögött a zord telet és nyaralj a trópusokon!

Áttekintés

Kuala Lumpur Malajzia fővárosa, amely egykor kis ónbányász településként jött létre a dzsungelben. Az ember lassan győzelmet aratott a természet felett, és ma egy majd 2 milliós nyüzsgő metropolisz emelkedik a Melaka-szoros közelében. Kuala Lumpur azok közé a Délkelet-Ázsiai nagyvárosok közé tartozik, amelyek nem közvetlenül az óceán partján épültek, így fülledt, párás klímája igazi trópusi hangulatot eredményez. A kontrasztok városa ez: hatalmas csillogó plázák tövében utcai árusok kínálgatják a friss gyümölcsöket kis fapultjaikról, ötcsillagos luxushotelek és hat sávos autópályák mellett az őserdő apró foltjai dacolnak a betontengerrel.

Angkor, amely a Khmer Királyság ősi fővárosaként működött, a IX. században jött létre. Angkor tündöklésének több mint 600 év alatt egy hatalmas, több száz templomot és szentélyt magában foglaló várost hoztak létre, a Mekong folyó termékeny vidékén. Az egykor oly hatalmas birodalom fővárosában még ma is temérdek lélegzetelállító épületet, monumentális tornyot és lenyűgöző domborművet találunk.

Phuket Thaiföld legnagyobb, legnépesebb és leglátogatottabb szigete, ahol a városokban minden elképzelhető lehetőséget megtalálsz. A homokos partokon való strandolás mellett számos programban vehetsz részt, a sziget belsejébe induló terepjárós utaktól az elefántháton való utazásig. A világ tíz vezető búvár úti céljainak egyike Phuket, ahonnan számos kíváló búvár szafarit kínálnak a Surin- és Similan-szigetekre. Itt tartózkodásod alatt akár a nemzetközi búvárvizsgát is tehetsz.


Program

1. nap: Elutazás Budapestről.

2. nap: Érkezés Kuala Lumpurba a délutáni órákban.
Transzfer a szállodába. Szállás Kuala Lumpurban.

3. nap: Félnapos városnézés Kuala Lumpurban majd délután szabadprogram. Szállás Kuala Lumpurban.

4. nap: Transzfer a repülőtérre. Utazás regionális légitársasággal Kambodzsába. Érkezés Siem Reap repülőterére majd transzfer a szállodába. Pihenő után elindulunk, hogy programunkat Angkor Wat-ban kezdjük, amely monumentális tornyaival és lenyűgöző domborműveivel méltán birtokolja világörökségi címét. A pompás építményeket a XII. században emelték Vishnu hindu istenség tiszteletére. Megcsodálhatod a vöröslő naplementét a templom hátterében, miközben hideg kókuszlét szürcsölve frissítheted fel magad. Szállás Siem Reap-ben.

5. nap: Reggelink elfogyasztása után Angkorthom, azaz „a nagy város” kerül megtekintésre, amely a földi mennyországot hivatott szimbolizálni. Az itt található 54 gigantikus tornyot 216 mosolygó Avalokitesvara szobor díszíti. Angkorthomban a nevezetes Bayon templomot, majd az Elefánt Teraszt keressük fel, ahol a király egykor audenciáit tartotta. Délután pihenőt tartunk a szállodában, hogy kényelmesen megebédelhessük, majd felfrissülve folytatjuk programunkat. Utunk egy ikonikus látványossághoz vezet: megtekintjük a Ta Prohm monostort, amelyet hatalmas fák gyökerei fognak közre, így azt csak a dzsungel templomaként emlegetik. Soron következő látványosságunk a Preah Khan templom. A díszes épületet VII. Jayavarman király építtette apja tiszteletére, és később buddhista tanítók vettek birtokba. Ezt követően a Ta Som buddhista templomot tekintjük meg, amelyet a Ta Prohm monostorhoz hasonlóan benőtt a trópusi növényzet, különleges hangulatot adva ezzel a gazdagon díszített épületnek. Utolsó helyszínünk Angkor egyetlen szigeten álló temploma, a Neak Pean. A forrás templom eredetileg gyógyászati célokra épült, medencéiben néha még ma is végeznek gyógyító szertartásokat. Az izgalmas nap egy kellemes vacsorával zárul, ahol aspara táncosok táncában merülhetünk el. Szállás Siem Reap-ben.

6. nap: Délelőtt látogatást teszünk a khmer művészet legragyogóbb ékszerdobozához, a Banteay Srei (Bantejszrei), amely Angkor legkisebb, ugyanakkor építő- és díszítőművészeti szempontból legkiemelkedőbb alkotása. Sziesztánkat ebédidőben a szállodában töltjük, majd délután folytatjuk Kambodzsa felfedezését. Elutazunk Délkelet-Ázsia legnagyobb édesvízi tavához, ahol egy tradicionális, fából készült hajón haladva jutunk el Kompong Khleang úszó falujába. Este egy különleges műsorban lesz részünk: a Phare Ponleu Selpak világhírű akrobatikus elemekben gazdag, táncos-zenés előadását élvezhetjük. Szállás Siem Reap-ben.

7. nap: Reggeli után szabadprogram, majd transzferrel eljutunk a Siem Reap nemzetközi repülőtérre, ahonnan regionális légitársasággal, átszállással repülünk Phuketre. Transzfer a szállodába, majd a nap hátralévő részében szabadprogram. Szállás Phuketen.

8-11. nap: Szabadprogram. Szállás Phuketen.

12. nap: Délelőtt transzfer a repülőtérre és hazautazás átszállással.

13. nap: Érkezés Budapestre a reggeli órákban.

Megjegyzés: A phuketi nyaralás tetszőleges számú éjszakával hosszabbítható, részletekért kérjük, keresse kollégáinkat.

Szállás

Szállás Kuala Lumpurban:
Corus Hotel 4*

Szállás Angkorban:
Tara Angkor Hotel 4*

Szállás Phuketen:
Centara Villas 4*
A szállodák nevére kattintva további infót találsz az egyes hotelekről. A szállásokat többéves szakmai tapasztalat szerint választottuk és ajánljuk.

Kollégáink segítenek a választásban és felvilágosítanak az egyes szállodák előnyeiről és hátrányairól.

Nem találod a szállodát, amit kifejezetten keresel? Egyedül utazol?
Keresd munkatársainkat és elküldik Neked az árakat.

A szállodák változtatásának jogát fenntartjuk!


Részvételi díj szállodák szerint:

Szálloda Kuala Lumpurban Szálloda Angkorban Szálloda Phuketen Időszak Részvételi díj / Fő
Corus Hotel 4* Tara Angkor Hotel 4* Centara Villas 4* 2018. április 11. – szeptember 30. között 335.000 Ft-tól
      Főszezoni felár:
2018. március 1- április 10.
40.000 Ft /fő
      Főszezoni felár:
2018. január 1 -február 28.
98.000 Ft /fő

A részvételi díj tartalmazza:

● Nemzetközi repülőjegyet Budapest – Kuala Lumpur –  Phuket – Budapest útvonalon
● Regionális repülőjegyet Kuala Lumpur – Siem Reap – Phuket útvonalon
● Repülőtéri transzfert Kuala Lumpurban, Phuketen, Siem Reap-ben
● Félnapos városnézést Kuala Lumpurban
● Angol nyelvű idegenvezetést, helyi idegenvezetővel Kuala Lumpurban és Angkorban
● A szállodai elhelyezést 2 ágyas, standard szobákban reggelivel

Nem tartalmazza:

● Repülőtéri adókat és illetékeket (kb. 125.000 Ft)
● Fakultatív sztornó valamint baleset-, betegség- és poggyászbiztosítást
● Személyes kiadásokat

Feltételek

Az ajánlat csak szabad helyek függvényében érvényes.
A regionális repülőjegy menetrendjéről munkatársunk a foglaláskor tájékoztat.


Oszd meg, ha tetszik!

pinterest google bookmark