Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

Az ÁZSIASPECIALISTA Szingapúr utazási szakértője. Városnézéseket, egyedileg testreszabható egyéni és kiscsoportos utazásokat szervezünk a nyüzsgő Szingapúr kulturális emlékekben gazdag, modern metropoliszába. Utazásodat számos trópusi nyaraló ajánlatunkkal kiegészítheted, és ellátogathatsz Malajzia, Indonézia és Thaiföld paradicsomi szigeteire is.

  • Miért utazzak Szingapúrba?
  • Mikor utazzak Szingapúrba?
  • Hogyan jutok el Szingapúrba?
  • Mennyi pénzt vigyek?
  • Mire készüljek az utazás előtt?
  • Egyéb információk Szingapúrról
Szingapúr gazdasági jelentősége régóta hatalmas Délkelet-Ázsiában, de az elmúlt évtizedekben a világ egyik legszórakoztatóbb metropoliszává is vált. Földünk második legforgalmasabb kikötője, mely a régió nagy kultúráinak igazi olvasztótégelye, a céltudatos városvezetésnek köszönhetően Ázsia egyik legtisztább, legbiztonságosabb helyévé vált. A szupermodern metropoliszban igazi koncentrátumot kaphatsz Délkelet-Ázsia ezerféle arcából. Buddhista templomok a Kínai Városban, eltéveszthetetlen curry illat a Kis Indiában, izgalmas muszlim emlékek a malájok negyedében – és mindez pár metrómegállóra egymástól. Ha egy dolgot kéne említenünk, amely összefogja ezt a kínaiak, malájok és indiaiak által benépesített csillogó metropoliszt, az lakosainak rajongása az ételek és a gasztronómia iránt – már csak ezért is érdemes ide látogatnod!
Szingapúr egyenlítői éghajlatának hála egész évben várja a nyaralni vágyókat. Az egyenlítő közelségének köszönhetően a magas páratartalom és a szinte naponta előforduló frissítő záporok mellet a hőmérséklet általában 30 fok körül alakul és sokat süt a nap.
Az utazásra legideálisabb időszak márciustól november végéig tart. A szigetország időjárása erőssen változékony, ezért szinte minden nap számolnunk kell némi csapadékkal, ami kellemesen felfrissíti a várost.
A Malajzia és Indonézia közt fekvő városállam könnyedén megközelíthető légi közlekedéssel, hiszen Budapestről egy átszállással számos légitársaság repül ide. A teljes utazási idő átszállásoktól függően általában 14-16 óra. Érdemes több hónapra előre lefoglalnod repülőjegyed, mivel a járatok gyakran telítettek, és a kedvezőbb árú helyek hamar elfogynak. Az egész Ázsiát sűrűn behálózó regionális légitársaságoknak köszönhetően Szingapúr különösen jól kombinálható bármely egyéb ázsiai úti céllal: a metropoliszban eltöltött 2-3 éjszakát követően sokan utaznak tovább Balira, Malajzia valamelyik szigetére, vagy éppen Thaiföldre. A repülők a Changi nemzetközi repülőtérre érkeznek, amely egyike a világ legszínvonalasabb komplexumainak és sorra nyeri a nemzetközi díjakat. A városba tömegközlekedéssel kb. 40 perc alatt lehet bejutni.
Szingapúr hivatalos fizetőeszköze a szingapúri dollár. Az ország egyike a világ legvirágzóbb gazdaságainak, ami az árakon is érezhető. A város egyértelműen Délkelet-Ázsia legdrágább pontja, nagyjából a Nyugat-Európában megszokott árszínvonalra számíthatsz! Enni nagyjából a Magyarországon megszokott árakon tudsz, főleg, ha szívesen csemegézel az utcai árusok portékáiból. Természetesen bőséges kínálat áll rendelkezésre luxuséttermekből is. Az alkohol a magas adónak köszönhetően mindenhol drága. A jól működő tömegközlekedés ára a hazaihoz hasonló. Tájékoztató jellegű árfolyam 1 SGD = 175 HUF.
Fontos, hogy az útleveled a visszautazás időpontjától számolva még legalább hat hónapig érvényes legyen. A 30 napot nem meghaladó turista célú beutazások esetében a magyar állampolgárok számára nem kell vízum. Szingapúrba utazva nincsen kötelezően beadandó védőoltás. Mivel Szingapúrt a legtöbben más ázsiai országokba tett utazással kombinálják, a tervezésnél inkább másik úti célodra vonatkozó egészségügyi előírásokkal törődj, hiszen Szingapúr Ázsia egyik legtisztább pontja. A metropoliszban nagyon szigorúak a higiéniai előírások, így nem kell izgulnod az ételek, italok miatt. Nyugodtan ehetsz utcai árusoknál is, csupán arra vigyázz, hogy ne terheld túl hirtelen a gyomrodat az egzotikus alapanyagokkal. Palackozott ivóvíz fogyasztását javasoljuk. Utazásod előtt a következő gyógyszerek beszerzését ajánljuk: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasfogó, hashajtó, szúnyogriasztó, megfázás- és torokfájás elleni szer, kalcium pezsgőtabletta és sebfertőtlenítő szer. Öltözködési szempontból nincs szigorú megkötés. Mivel az átlaghőmérséklet magas, így érdemes kerülni a műszálas ruhákat, helyette szellős, természetes anyagból készült ruhákat hordani. Még felhős időben is használjunk magas faktorszámú naptejet leégés ellen.
Az időeltolódás Magyarországhoz képest téli időszámítás szerint +7, míg nyáron +6 óra. Az ország hivatalos nyelve az angol, a maláj, a kínai, valamint a tamil. A gyarmati múlt miatt az angolt rendkívül széles rétegben beszélt. Az ország színes etnikai összetételének köszönhetően számos nemzet ételei közül válogathatunk. Az indiai és kínai íz világ széles körben elterjedt, így a helyiek is erősen fűszerezik az ételeket. De a vegetáriánusok is rendkívül gazdag kínálatból válogathatnak. Palackozott ivóvíz fogyasztását javasoljuk, ami bárhol beszerezhető. A konnektorokhoz átalakító szükséges. A szigorú törvényeknek hála Szingapúr közbiztonsága nagyon jó. Az egyes szabálytalanságok esetén kiszabható pénzbeli büntetések összegei legendásak: szemetelni és a metrón enni, inni szigorúan tilos, több tízezer forintnak megfelelő büntetés járhat érte!

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress