Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

Az ÁZSIASPECIALISTA a Maldív-szigetek utazási szakértője. Egyedileg testreszabható utazásokat, nászutakat és nyaralásokat szervezünk a Maldív-szigetek egzotikus tájaira. Utazásod az Indiai-óceán virágának nevezett Maldív-szigeteken felejthetetlen élmény lesz. Nyaralásod során felfedezheted az egzotikus szigetvilágot, miközben a hófehér homokos strandokon élvezed a kristálytiszta türkizkék óceánt.

  • Miért utazzak a Maldív-szigetekre?
  • Mikor utazzak?
  • Hogyan jutok el?
  • Mennyi pénzt vigyek?
  • Mire készüljek az utazás előtt?
  • Egyéb információk
Az Indiai-óceán virága – így nevezte Marco Polo a Srí Lanka közelében fekvő egzotikus szigetvilágot. A Maldív Köztársaság 1200 kis szigetet foglal magában, amelyből csupán kétszázon laknak emberek. És, hogy miért tartják igazi álomnyaralási célpontnak őket? Mert pontosan azt nyújtják, amit ígérnek: tökéletes kikapcsolódást, hófehér homokos partokat, tűzvörös naplementét, korallzátonyok közt rajzó színpompás halakat. Felejthetetlen sétákat tehetnek, miközben a habzó óceán a lábukat nyaldossa, közösen fedezhetik fel a tenger mélyének kincseit, és élvezhetik a világ legszebb luxus resortjainak romantikus nyugalmát...
A főszezon december közepétől április végéig tart. Május és november között a monszun idején viharokra, magas páratartalomra és viszonylag kevés napsütésre lehet számítani. A levegő 30-33°C körüli, állandó gyenge légmozgással. A víz sekély, kristálytiszta, hőmérséklete általában 25-29°C.
A Maldív-szigetek egyetlen nemzetközi repülőtere a fővárosban, Maléban található. Több légitársaság járatával is megközelíthető, Budapestről körülbelül 11 óra alatt tehetjük meg az utat, mindössze egy átszállással például Bécsen, Isztambulon vagy Dohán keresztül. A szigetek közti légi közlekedés az Air Maldiv járataival lehetséges, illetve lehetőség van hidroplan és helikopter transzferek igénybevételére is. A főváros és a turista zónákon kívüli utazás korlátozott, a maldív hatóságok külön engedélye szükséges hozzá.
A Maldív-szigetek pénzneme a Maldív-szigeteki rúpia. Célszerű készpénzünket az utazást megelőzően amerikai dollárra vagy euróra váltani, majd érkezésünk után rúpiára váltani. A sérült és régi bankjegyek beváltása rendkívül nehéz. Az ország árszínvola az magyarországinál magasabb.
Fontos, hogy az útlevél a visszautazás időpontjától számolva legalább hat hónapig érvényes legyen. A 30 napot nem meghaladó turista célú beutazások esetében a magyar állampolgárok számára a vízumot érkezéskor a helyszínen kell kérelmezni. A helyben kiállított vízum 30 napig évényes. Magyarországról történő beutazáshoz védőoltás nem szükséges, azonban amennyiben sárgaláz által sújtott területről, országból történik a beutazás a Maldív-szigetekre (még ha csak tranzit országról van is szó!) a helyi hatóságok kérhetik a sárgaláz elleni védőoltás felvételét igazoló kétnyelvű nemzetközi oltási könyvet (International Certificate of Vaccination). Ennek hiányában a belépést akár meg is tagadhatják! Szigorúan tilos az országba bevinni robbanóanyagokat, lőfegyvereket, lőszert, pornográfiát, bármilyen az iszlám tanításaival ellentétes anyagot (pl. a Biblia), disznóhúst vagy ebből készült élelmiszert, valamint bármilyen szeszesitalt. Fontos tudni, hogy az országból tilos teknőcpáncélt vagy korallokat kivinni. Az állandó magas hőmérséklet és napsütés miatt, könnyű anyagú ruhák javasoltak, a színes nyári ruhákat nyugodtan elő lehet venni. Pólók, pamutruházat, szoknya, rövidnadrág a legmegfelelőbbek. Male-ban a vallás miatt fedett váll szükséges, illetve térdet takaró szoknya vagy nadrág, az üdülőszigeteken az étteremekbe megfelelő öltözet kell. Trópsi zápor, vihar bármikor előfordulhat, így esernyő, vékony pulóver se hiányozzon a bőröndből. Napolaj, rovarriasztó (elsősorban a szúnyogok miatt) és a kalap is elengedhetetlen.
Az időeltolódás Magyarországhoz képest téli időszámítás szerint +4, míg nyáron +3 óra. Az ország hivatalos nyelve a maldív, de az angolt is széles rétegben beszélt. A szigetvilág lakosságának többsége muzulmán vallású, így a nagyobb ünnepek és fesztiválok gyakran kapcsolódnak az iszlámhoz. Palackozott ivóvíz fogyasztását javasoljuk. A konnektorokhoz átalakító szükséges.

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress