Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

Az ÁZSIASPECIALISTA Dél-Korea utazási szakértője. Körutazásokat és egyedileg testreszabható utazásokat szervezünk Dél-Korea legszebb tájaira. Magyar nyelvű idegenvezetéses körutazásainkat tavasszal és ősszel indítjuk.

  • Miért utazzak Dél-Koreába?
  • Mikor utazzak Dél-Koreába?
  • Hogyan jutok el Dél-Koreába?
  • Mennyi pénzt vigyek Dél-Koreába?
  • Mire készüljek utazás előtt?
  • Egyéb információk Dél-Koreáról
Dél-Korea a háborút követően, alig néhány évtized alatt vált Ázsia és a világ egyik vezető gazdasági hatalmává, megőrizve ezeréves kultúrájának emlékeit. Az országot az ázsiai gyors ütemű fejlődés és a dinamikusság jellemzi, a modern felszín alatt azonban láthatók a sámán, a konfucionista és a buddhista kultúrák gyökerei.
Dél-Korea ideális éghajlatának hála egész évben várja az utazni vágyókat. A tavasz, nyár, ősz és tél az európai évszakoknak megfelelően változik. Az utazásra legideálisabb időszak szeptembertől november végéig tart, amikor a klíma kellemesen enyhe. Hasonlóan kellemes az utazáshoz a tavaszi időjárás is, amikor az ébredő tavasz, nyíló virágoskertté változtatja Koreát.
Magyarországról legkönnyebben a dél-koreai fővárosba, valamint Puszanba juthatunk el. Budapestről számos légitársasággal közlekedik Szöulba, az utat mindössze egy átszállással, körülbelül 13 óra alatt tehetjük meg. A főváros repülőtereiről átszállási lehetőségek állnak rendelkezésre számos dél-koreai nagyvárosba, illetve a környező országokba is. Az ország rendkívül fejlett infrastruktúrával rendelkezik, így vasúttal is könnyen elérhetjük úti célunkat. A helyi sajátosságok miatt az önálló gépjárművezetést csak a gyakorlott, kellő helyismerettel rendelkező vezetőknek ajánljuk.
Dél-Korea pénzneme a dél-koreai von (won). Célszerű készpénzünket az utazást megelőzően az ország pénznemére váltani. Dél-Koreában leginkább amerikai dollárt vagy eurót érdemes vonra váltani, mivel leginkább ezeket a valutákat részesítik előnyben. A sérült és régi bankjegyek beváltása rendkívül nehéz. Mivel Dél-Korea készpénz-használó társadalom, a bankkártya kevésbé elterjedt. Amennyiben külföldi kártyáról szeretnénk készpénzt felvenni, speciális automatát kell keresnünk, amin szerepel a „global” jel. A borravaló fogalma Dél-Koreában szinte ismeretlen. Az ország árszínvonala a magyarországinál magasabb, az árak a németországihoz közelítenek. Egy 1,5 literes palackos víz ára nagyjából 1.000 von, míg egy dobozos üdítőt kb. 1500 von. A közepes éttermek ételárai 25.000 és 35.000 von közt mozognak, az olcsóbb éttermekben pedig már 6000 vonért is rendelhetünk. Javasoljuk, hogy 300 dollárnak megfelelő vésztartalék készpénzben mindig legyen nálad, minden eshetőségre felkészülve. Tájékoztató jellegű árfolyam 100 KRW = 21 HUF.
Fontos, hogy az útleveled a visszautazás időpontjától számolva legalább hat hónapig érvényes legyen. A 30 napot nem meghaladó turista célú beutazások esetében a magyar állampolgárok számára nem kell vízum. A Dél-Koreába utazóknak nincs kötelezően előírt védőoltás. A következő gyógyszerek beszerzését ajánljuk: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasfogó, hashajtó, szúnyogriasztó, megfázás- és torokfájás elleni szer, kalcium pezsgőtabletta és sebfertőtlenítő szer. Öltözködési szempontból nincs szigorú megkötés.
Az időeltolódás Magyarországhoz képest téli időszámítás szerint +8, míg nyáron +7 óra. Az ország hivatalos nyelve a koreai. Dél-Korea lakosságának közel fele keresztény, másik fele pedig buddhista vallású. Akik hagyományos filmes gépekkel fotózóknak, azoknak még az utazás előtt érdemes beszerezni filmtekercseiket. Az országban a helyi ételek mellett számos nemzetközi konyha ételeit is megtaláljuk. A dél-koreai konyhára nagy hatással volt a japán és a kínai konyha, így a helyi ételek erősen fűszeresek. A vegetáriánusoknak rendkívül gazdag választék áll rendelkezésre. Palackozott ivóvíz fogyasztását javasoljuk, ami bárhol beszerezhető. A konnektorokhoz átalakító nem szükséges.

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress