Slide background
Slide background
Slide background

Az ÁZSIASPECIALISTA Bali utazási szakértője. Nyaralásokat, körutazásokat, testreszabható utazásokat és nászutakat szervezünk Bali paradicsomi szigetére. Exkluzív nyaraló ajánlatunk keretében felfedezheted az izgalmasan modern Szingapúrt vagy Kuala Lumpurt, majd Bali mesés szigetén pihenhetsz, megismerve a végtelen tengerpartokat és zöldellő rizsföldeket.

  • Miért Balira utazzak?
  • Mikor utazzak Balira?
  • Hogyan jutok el Balira?
  • Mennyi pénzt vigyek Balira?
  • Mire készüljek utazás előtt?
  • Egyéb információk Baliról
Bali évtizedek óta nyűgözi le az európai turistákat. Az istenek szigetén lépten-nyomon szentélyekbe botlasz, ahol a helyiek különféle isteneik kegyeit keresik. Színpompás fesztiválok, egzotikus templomok, zöldellő rizsföldek, végtelen tengerpartok és a régió legjobb szörfiskolái várnak rád! Bali a turisták egyik fő célpontja Ázsiában, de nem kell félned tőle, hogy emiatt elvesztené varázsát. Bali lakosságának nagy része hagyományos életmódot folytat, Ubudban szinte tapintható a spirituális energia, Észak-Balin pedig mintha megállt volna az idő. Ennyi különféle kulturális élményt ilyen kicsi helyre összesűríteni szinte lehetetlen!
Az egyenlítőnél fekvő, trópusi Bali egész évben várja a látogatókat. A sziget időjárását alapvetően meghatározza a száraz és az esős évszak. Amennyiben elsősorban a hindu kultúra érdekel, akkor nincs rossz időpont, hogy Balira látogass. Ha ellenben a napozás és strandolás lenne a fő célod, áprilistől októberig érdemes utaznod. Mint a legtöbb trópusi szigeten, Balin az esők váratlanul jönnek, hatalmas cseppekben zuhognak, majd ugyanilyen hirtelenséggel el is tűnnek. A sziget nagyon népszerű a szilveszteri és karácsonyi időszakban is.

Havi átlagos csapadékmennyiség Balin (mm)

baliwatherchart2

Az Indonézia közepén fekvő Bali légi úton könnyedén megközelíthető, hiszen Budapestről akár egy átszállással eljuthatunk a szigetre. A teljes utazási idő átszállástól függően általában 21-25 óra. Az egész Ázsiát sűrűn behálózó regionális légitársaságoknak köszönhetően Bali remekül kombinálható bármely ázsiai úti céllal: legnépszerűbb utazásainkon a szigetet Szingapúr modern városállamával együtt kínáljuk.
Indonézia pénzneme az indonéz rúpia. Célszerű készpénzünket az utazást megelőzően amerikai dollárra vagy euróra váltani, majd a Malajziába érkezésünk után rúpiát váltani. A sérült és régi bankjegyek beváltása rendkívül nehéz. A bankkártya használata leginkább a nagyobb településeken lehetséges. A borravaló leginkább a nagy forgalmú üdülőhelyeken elterjedt. Bali általános árszínvonala alacsony: egy hagyományos balinéz warungban (büfé) nagyjából 500 Ft-ért jóllakhatunk, még Jimbaran híres tengeri fogásokat kínáló tengerparti éttermeiben is párezer forintos számlákra kell csak számítanunk. Az alkohol viszonylag drága, mivel Indonézia muzulmán ország, így az állam magas adókkal sújtja azt: egy üveg Bintang sör nagyjából 500 Ft, míg egy jobb ausztrál bor az itthoni prémium boroknál is drágább. A szállodák éttermei jellemzően jóval drágábbak, mint az odakint fellelhető étkezdék. Tájékoztató jellegű árfolyam: 1 IRD = 0,02 HUF
Fontos, hogy az útleveled a visszautazás időpontjától számolva legalább hat hónapig érvényes legyen. A 30 napot nem meghaladó turista célú beutazások esetében a magyar állampolgárok számára vízum szükséges, ami a repülőtéren érkezéskor beszerezhető. Ezen kívül kilépési illetéket kell fizetnünk a sziget elhagyásakor. Az utazóknak nincs kötelezően előírt védőoltás, mégis ajánljuk a nagyobb utazások előtt szokásos, általános védőoltások beszerzését, mint a Hepatitis A-B és Tetanusz. A megfelelő védettség kialakulása érdekében az oltásokat célszerű minél előbb megszerezni. Ezen kívül a következő gyógyszerek beszerzését ajánljuk: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasfogó, hashajtó, szúnyogriasztó, megfázás és torokfájás elleni szer, kalcium pezsgőtabletta és sebfertőtlenítő szer. Öltözködési szempontból nincs szigorú megkötés. Észak-Balira utazva a szúnyogokkal érdemes vigyázni, mivel némely példány Denghi-lázzal lehet fertőzött: távoltartásukra használj a szigeten minden boltban kapható, DEET tartalmú AUTAN szúnyogriasztót. A frekventáltabb Dél-Balin a szúnyogok ritkán okoznak problémát. Az ételek legtöbbjéből nyugodtan fogyaszthatsz, használd józan ítélőképességed egy vendéglátóegység higiéniai szintjének megítélésekor. Még felhős időben is kenjük magunkat magas faktorszámú naptejjel leégés ellen.
Az időeltolódás Magyarországhoz képest téli időszámítás szerint +6, míg nyáron +7 óra. Az ország hivatalos nyelve az indonéz, de az angolt is széles körben beszélik. Indonézia lakosságának többsége muzulmán vallású, így a nagyobb ünnepek és fesztiválok gyakran kapcsolódnak az iszlámhoz. Akik hagyományos filmes gépekkel fotóznak, azoknak még az utazás előtt érdemes beszerezni filmtekercseiket. Az országban a helyi ételek mellett számos nemzetközi konyha remekeit is megtaláljuk. Az indonéz konyhára nagy hatással volt az indiai és a kínai konyha, így a helyi ételek erősen fűszeresek. A vegetáriánusoknak rendkívül gazdag választék áll rendelkezésre. Palackozott ivóvíz fogyasztását javasoljuk, ami bárhol beszerezhető. Nem tanácsoljuk, hogy nem gépben készített jeget fogyassz. A konnektorokhoz átalakító nem szükséges.

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress