Kategória:Ázsia, Dél-Korea

Felkészülni, vigyázz, kész VÍZ!

A nyár rengeteg országban a fesztiválok időszakával egyenlő, és nincs ez másképp Dél-Koreában sem. De mégis, hogyan szórakoznak ilyenkor a koreai emebrek? – merülhet fel a kérdés. Az egyik módja, hogy lehűtik magukat egy kis hideg vízzel, azonban nem a hagyományos strandolós fesztiválra kell gondolni. Sokkal inkább egy hatalmas tömegre a város közepén, rengeteg vízipisztollyal.

Vízipisztoly fesztivál

watergun_720x410
Forrás: korea.net

Már több éve Sinchon-ban kerül megrendezésre, idén július 7-én és 8-án lehet beszállni a vízipisztoly háborúba. Ilyenkor az utcát emberek ezrei özönlik el, hogy újra átélhessék gyerekkoruk egy meghatározó momentumát, és igazi vízipisztoly csatában vehessenek részt szabályok nélkül. Ha esetleg már nincs meg a kedvenc gyerekkori pisztolyunk, akkor sem kell pánikba esnünk, mert a szervezők gondoskodnak róla, hogy kedvünkre válogathassunk a különböző színű, és méretű pisztolyok közül.

Tekintsünk bele a 2014-es fesztivál hangulatába:

Vízibomba fesztivál 

Hasonlóan szórakoztató fesztivál a vízibomba fesztivál, melyet Szöulban és Busanban is átélhetünk –  idén 2018. július 20-21-én, valamint július 28-án (Busan). A vízicsatát számos hazai és nemzetközi DJ fellépésével kiegészítve teszik még emlékezetesebb, szórakoztatóbb élménnyé a szervezők. Itt már a jegy vásárlásánál eldönthetjük, hogy a kék vagy a zöld csapatba szeretnénk tartozni, de egyik sem jelent garanciát, hogy szárazon megússzuk a kalandot. Indulhat a móka?

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress