Kategória:Ázsia, Dél-Korea

Dél-Korea egy karnyújtásnyira

Egy este a koreai kultúra jegyében

Egy este alatt elvarázsolni hetven résztvevőt Dél-Korea kultúrájának és természeti adottságainak bemutatásával – erre vállalkozott a Koreai Kulturális Központban csütörtökön megrendezett „Imagine your Korea” elnevezésű rendezvény. Az esemény előadásokkal, valamint az ország egyedülálló kultúrájának bemutatásával igyekezett közelebb hozni Koreát a látogatókhoz.

A Koreai Kulturális Központ a szokottnál is különlegesebb, turisztikai rendezvénnyel várta csütörtökön az ide látogatókat, akik megismerhették Korea legfontosabb látnivalóit, kultúráját, valamint az utazási és turisztikai lehetőségeket. A Koreai Idegenforgalmi Hivatal (KTO), a JTB Hungary, a Lotte Hotels & Resorts és a Turkish Airlines az „Imagine your Korea” eseménnyel egyedülálló dologra vállalkozott: a „ha a hegy nem megy Mohamedhez, Mohamed megy a hegyhez” mondásnak megfelelően ezúttal Dél-Koreát hozták el Magyarországra.

„Dél-Koreára csak a tavalyi évben több mint 14 millió utazó volt kíváncsi világszerte, ezzel pedig a világ legnépszerűbb turisztikai célpontjai közé tartozik” – árulta el felvezetőjében Young M. Jun, a Koreai Idegenforgalmi Hivatal vezetője. Hogy ez minek köszönhető? Az ország hihetetlen emberközeliségének, barátságos hangulatának és lenyűgöző kultúrájának, amihez még inkább hozzátesz Dél-Korea könnyű elérhetősége is.

Dél-Korea utazás

Az esemény résztvevői az előadásoknak köszönhetően részletesen megismerhették Korea legkiemelkedőbb helyszíneit és nevezetességeit. Szöul mellett szó esett többek között például az egyedi és érintetlen természeti adottságairól híres Jeju szigetől, valamint Puszanról, amely azon túl, hogy az ország második legnagyobb városa és egyben legjelentősebb kikötője, kifejezetten vonzó úti cél, köszönhetően hosszan elnyúló tagolt tengerpartjának, a környékbeli magas hegyeknek és a Náktong folyó torkolatának.

De a bemutatásból természetesen nem maradhattak ki a koreai kultúra méltán híres és közkedvelt részei sem; Young M. Jun vezényletével különleges kulturális utazáson vehettek részt az érdeklődők a koreai színház, film és sorozatok (doramák) világában.

A JTB Hungary Ázsiaspecialista üzletágának előadása konkrét lehetőségeket mutatott be azon utazók számára, akik koreai útra szánják el magukat, legyen az csoportos vagy egyénileg szervezett keretek között.

Az este alighanem legizgalmasabb részeit a koreai kultúrából merítő táncok jelentették; az érdeklődők elsőként a K-pop stílusával ismerkedhettek meg a Home Made Asia előadásainak köszönhetően, majd a Mugunghwa Tánccsoport nyűgözte le a nagyérdeműt legyezős, dobos és fülemüle táncaival.

Dél-Korea tánc

Ha pedig mindez még mindig kevés lett volna Koreából, a program szervezői a látogatók többi érzékszervének kényeztetéséről is gondoskodtak: az érdeklődők a délkelet-ázsiai országot bemutató videók, zenék és kiállítási tárgyak mellett megkóstolhatták a koreai konyha hazánkban is méltán híres fogásait, a bulgokit, a kimchit és a chapchet.

A hiánypótló rendezvény sikerét mutatja, hogy bár a résztvevők kevesebb mint ötöde járt életében Koreában, az este végén több mint 90 százalékuk válaszolt igennel arra a kérdésre, szeretne-e a közeljövőben ellátogatni ebbe az egyedülálló országba.

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress