Minden, amit a Finnair-ről tudni érdemes

Blogunkban hétről-hétre bemutatjuk azokat a vezető légitársaságokat, amelyekkel a legkényelmesebben juthatunk el a Távol-Keletre. Ezen a héten Finnország nemzeti légitársaságát, a Finnair-t ismertetjük meg olvasóinkkal.

A Finnair története 1923-ra vezet vissza bennünket, amikor Helsinkiben Aero O/Y néven bejegyezték a céget, pár hónapra rá pedig elindulhatott az első járat az észtországi Tallinba. Jelentős sikerei az 1980-as évekre tehetőek, amikor gépei elindultak a Távol-Kelet felé. 1983-ban a Finnair volt az első Európában, amely közvetlen járatot indított Japánba, megtakarítva ezzel az útközbeni tankolásra szánt időt. 1988-ban elindult az első Helsinki-Peking járat is, ami szintén az első nonstop európai gép volt Kínába.

Finnairroutes

A Finnair keletre való terjeszkedése sikeres volt, hiszen azóta is ázsiai átszállási lehetőségei miatt népszerű. Járataival Budapestről csupán egy átszállással érhetünk el olyan népszerű ázsiai úti célokat mint Japán, Dél-Korea, Kína, Hongkong, valamint Szingapúr, Thaiföld, Indonézia és Vietnam.

Miért érdemes a Finnair-rel utazni Ázsiába?

Ha a Finnair-rel repülünk, a legtöbb járatra kellő időnk lesz átszállni, anélkül, hogy a reptéri káoszban vesztegelnénk. Helsinki viszonylag kis repülőtere lehetővé teszi, hogy ne vesszünk el a terminálok és kapuk rengetegében, így tökéletes átszállóhelyet biztosít a kevésbé tapasztalt utazók számára is. Különösen azoknak ajánljuk a Finnair-t, akik Japánba tartanak, hiszen Helsinkiből érhető el a leggyorsabban a felkelő nap országa. A társaság gépei a sarkkör körül repülnek Japán felé, a lehetséges legrövidebb útvonalon.

Finnair repülőgép

Jó hírünk van azoknak az utasoknak, akik tartanak a repüléstől: a Finnair-t több független szervezet is a világ egyik legbiztonságosabb légitársaságának ítélte. Nem csak a biztonság, hanem a pontosság is a skandináv társaság védjegye.

Kiváltságok business utasoknak

Amennyiben a business osztályra váltjuk meg jegyünket, számtalan kényelmi szolgáltatást vehetünk igénybe. Sorban állás nélkül adhatjuk fel poggyászunkat, amely az ázsiai járatok esetében személyenként maximum 3 darab 23 kg-os csomagot jelent.

finnair-lounge-helsinki-airport

Helsinkiben már a felszállás előtt királyi kényelmet élvezhetünk a légitársaság üzleti várójában, ahol ételek és italok széles választékát találjuk. A business lounge nem csak kulináris élvezeteket nyújt, hanem az üzletemberek számára a munka feltételeit is megteremti, hiszen szabadon használhatjuk az ott található számítógépeket is. Ha a hosszú utazás előtt csak lazítani szeretnénk, belesüppedhetünk a kényelmes kanapékba, miközben az aktuális napilapokat böngésszük. Ha turista osztályon utazunk, de rendelkezünk Finnair törzsutas kártyával, részesülhetünk a business lounge kényelméből. Tagság hiányában 48 € felár ellenében térhetünk be a váróba.

Finnair business osztály

Finnair Business meal

Felszállás után széles ülésünkben, teljes kényelemben pihenhetünk, élvezhetjük a remek ételeket és italokat, valamint válogathatunk a legnépszerűbb filmek és sorozatok kínálatából. Érkezéskor csomagunk elsőbbségi címkével, az elsők között érkezik majd meg, így nem kell időznünk a kígyózó sorokban, a szalag mellett.

Kapcsolódó utazás Ázsiában

Repülőjegyeinket Bali, Szingapúr, Kuala Lumpur, Bangkok, Szöul és más ázsiai úti célokra itt találod.

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress