Kategória:Ázsia, Észak-Korea, Utazás

Észak-Korea kitárja kapuit a turisták előtt

A beutazási engedélyek kiadatásának könnyítésével és új látnivalók feltárásával csalogatna be a korábbinál több kínai turistát Észak-Korea, hogy fellendítse idegenforgalmi iparát.

A Hszinhua hírügynökség kínai nyelvű oldala szerint június elejétől kezdődően a korábbi többnapos adminisztráció helyett az Észak-Koreával határos Liaoning és Csilin tartományokból beutazók 24 óra alatt kaphatnak útjukhoz hivatalos engedélyt. A hírügynökség szerint Észak-Korea számos, a turistáknak korábban sosem mutatott látványosság megnyitásával is kedveskedne a kínai látogatóknak. A múlt héten megnyitották a határt a biciklivel érkezők számára is – korábban két keréken nem lehetett behajtani az országba.

A kaszinók miatt mennek Észak-Koreába

Észak-Korea 1987-ben nyitotta meg kapuit a turisták előtt, ám azok számát sokáig szigorúan szabályozták, s a látogatóknak hosszas engedélyeztetési procedúrán kellett átesniük. A kommunista országot felkeresők túlnyomó többsége kínai, akik körében a Kínában illegálisnak számító kaszinózás és a számos más ország állampolgárai számára nem engedélyezett észak-koreai autósutak a legkedveltebbek. Az utak ára is kedvező: egy háromnapos túra ára 1500 jüan (54 ezer forint), egy négynaposé kétezer jüan (72 ezer forint) körül alakul. Ennek is tulajdoníthatóan tavaly már mintegy negyedmillió turista látogatott el Észak-Koreába, tíz százalékkal többen, mint egy évvel korábban.

(Forrás: MTI)

További hírek Észak-Koreából >>

Kapcsolódó utazás Koreába:

Dél-Korea körutazás

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress