Kategória:Ázsia, Szingapúr

Szingapúr – a Lucasfilm legyen veled

Megnyílt a Lucasfilm szingapúri látványeffekt- és animációs stúdiója, amely hollywoodi filmeken dolgozik majd, és lehetőséget teremt marketingkapcsolatok kiépítésére a gyorsan fejlődő ázsiai filmpiaccal.

„Az Erő legyen veletek” – köszöntötte a megjelenteket Li Hszien-lung, a délkelet-ázsiai városállam kormányfője a patkó alakú üvegpalota avatóünnepségén a Lucasfilm sikerszériája, a Star Wars-saga híres mondását idézve. A Walt Disney Co. által 2012-ben 4 milliárd dollárért felvásárolt Lucasfilm Ltd. 2005-ben Szingapúr egy másik részén már nyitott egy kis stúdiót, az új főhadiszállás azonban, amely az űreposzra utalva a Sandcrawler (Homokjáró) becenevet kapta, már több száz fős stábbal működik.

Kathleen Kennedy producer, a Lucasfilm elnöke beszámolójában kitért arra, hogy a szingapúri műhelyben negyven országból 350 művész dolgozik egy egész estés animációs filmen és több játékfilmen, köztük a Hitman és a Transformers 4. produkción. A Star Wars készülő újabb epizódjainak vizuális effektusait is ott gyártják majd.

„Jedi mesterprogram” Szingapúrban

Lucas a megnyitón felidézte, hogy amikor csaknem egy évtizede felvetette a keleti nyitás tervét, mindenki azt gondolta, hogy megbolondult. Azt is elmesélte, hogyan képezték a helyi stábot világszínvonalú szakembergárdává. A helyi szakemberképzés továbbra is nagy hangsúlyt kap: a digitális stúdióban zajló munka mellett az új komplexumban „Jedi mesterprogram” zajlik, amely hat hónapos kurzuson oktatja a szakembereket. Eddig 182-en végeztek a tanfolyamon, közülük 125-öt alkalmazott a stúdió.

A Sandcrawler egyúttal a Walt Disney vállalat délkelet-ázsiai székhelye lesz és onnan irányítják a Disney ázsiai ESPN sportcsatornáját is.

(Forrás: MTI)

Kapcsolódó utazások:

Nyaralás szingapúri kezdéssel

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress